Blokketenbeten: het is nog nooit zo moeilijk geweest voor mijn Bitcoin.

Bitcoin’s mijnbouwprobleem ligt op een recordhoogte, de digitale valuta van de Singaporese centrale bank zou commercieel gebruik kunnen vinden en Chinese bedrijven gaan in op Filecoin. Dit is het verhaal:

U leest Blockchain Bites, de dagelijkse roundup van de meest centrale verhalen in blockchain- en crypto-nieuws, en waarom ze belangrijk zijn. U kunt zich hier inschrijven voor deze en alle nieuwsbrieven van CoinDesk.

Bovenste plank

Record Level Mining Moeilijkheid
Bitcoin’s mijnbouwprobleem, een automatische aanpassingsfunctie, ligt op een recordhoogte. Deze aanpassing weerspiegelt de toenemende computerkracht op het netwerk en, mogelijk, de investering in nieuwe mijnbouwmachines, ondanks de bitcoin die sinds begin juli tussen de $9.100 en $9.500 ligt. De verhoogde moeilijkheidsgraad komt twee maanden na de vierjaarlijkse halvering van Bitcoin, die de economie van de Bitcoin-mijnwerkers en de machines die het netwerk beveiligen, heeft gecompliceerd.

Filecoin-mijnwerkers
Acht van de top 10 Filecoin testnet-mijnwerkers zijn Chinese investeerders of bedrijven, volgens de blockchain explorer, terwijl meer bedrijven cloud mining contracten en fysieke hardware voor het gedistribueerde filesharing systeem verkopen. „De Filecoin-rage in China kan grotendeels worden gerelateerd aan de langdurige populariteit van crypto-mijnbouw in het land in het algemeen, waar naar schatting ongeveer 65% van de rekenkracht op Bitcoin is gevestigd“, schrijft Wolfie Zhao van de CoinDesk.

Privacy
Ontwikkelaar Chris Belcher probeert privacy naar Bitcoin Evolution te brengen. Hij bouwt een idee uit dat voor het eerst werd voorgesteld in 2013, CoinSwap, en heeft twee subsidies gekregen voor zijn inspanningen. „Van CoinSwap kan gezegd worden dat het bitcoins toelaat om ondetecteerbaar te teleporteren naar eender waar op de blokketen“, schrijft Bitcoin Wiki. De cryptografische onderbouwing van Bitcoin stelt iedereen in staat om naar de geschiedenis van een transactie te kijken – waardoor het gevoel van echte privacy wordt aangetast. CoinSwaps en andere privacygevoelige ontwikkelingen proberen de anonieme aspecten van contant geld naar de blokketen te brengen.

Niet bindend
Een federale rechter zei dat de slag van het Telegramhof geen precedent schept voor een gelijkaardig geval dat de slag van Kik met seconde impliceert. „,,Ik denk dat er geen bindend precedent één of andere manier is,“ Rechter Alvin K. Hellerstein zei. SEC streeft naar actie tegen Kik met betrekking tot zijn $100 miljoen ICO. SEC won een inleidend bevel tegen Telegram dit jaar, dat tot het bedrijf opdracht geeft om de uitgifte van zijn grammonumenten te stoppen, en de firma stopte later het TON project.

CBDC die Leeft
De volgende fase voor een op een blokketen gebaseerd project voor digitale valuta van de centrale bank in Singapore „zal bestaan uit het implementeren van live commerciële oplossingen om de echte werelduitdagingen op te lossen“, nadat het experiment zijn ontwikkelingscyclus heeft voltooid. Ontworpen door de monetaire autoriteit van Singapore en staatsinvesteerder Temasek, Ubin, zoals het project bekend is, is uitgevoerd als een multi-currency betalingsplatform en heeft hefboomwerking op een blockchain en digitale valuta bij de Amerikaanse investeringsbank JPMorgan.

Snelle hapjes

  • Bitcoin Gold-ontwikkelaars hebben een 51%-aanval verijdeld
  • Fidelity heeft meer dan 10% van de aandelen in de bitcoin-mijnbouwfirma Hut 8 in handen (The Block).
  • Een Ripple oprichter bouwt een surveillancenetwerk in San Francisco (Decrypt).

Links maken

Chainlink is vandaag de dag aan het groeien, net als de afgelopen dagen, weken en maanden. Gedreven door integraties binnen het open finance ecosysteem en een geëngageerde band van „Link Marines,“ link gaat steeds weer voorbij aan levenslange hoogtepunten. Messari’s Ryan Selkis dacht vanmorgen na over de trend en zei: „Op een volledig verwaterde basis heeft de $LINK vandaag 8 [miljard]+ dollar bereikt. Dat is hoger dan de laatste waardering van Coinbase.“ Dit is een belangrijke mijlpaal voor wat slechts een stuk van een groter financieel systeem is. Chainlink is een op Ethereum gebaseerd systeem van orakels dat gegevens levert aan andere gedecentraliseerde projecten. Zoals CoinDesk heeft gemeld, denken insiders dat de voortdurende prijsstijging van link wordt gedreven door de groeiende afhankelijkheid van DeFi’s technologie. Niemand kan eerlijk zeggen of Chainlink wordt gedreven door „fundamentals“ of FOMO, maar dit is een even goed moment om in Gartner’s theorie van Hype Cycles te komen. Volgens de onderzoeksreus volgt de adoptie van nieuwe technologieën een voorspelbare levenscyclus. Er is de initiële innovatie, een „piek van opgeblazen verwachtingen“, een periode van ontgoocheling, de helling van de verlichting – gedefinieerd door een groeiend aantal use cases en pilot-programma’s – en, ten slotte, mainstream adoptie. Deze opgeruimde theorie werkt alleen in omgekeerde richting, als een technologie opstijgt. Voor sommige Chainlink waarnemers volgt het platform duidelijk de helling van de verlichting. Sceptici denken dat de crypto op een hoogtepunt van opgeblazen verwachtingen komt, die zullen crashen en mogelijk nooit meer zullen herstellen. Er is geen duidelijk antwoord op de vraag of dit een hype of een Hype Cycle is, maar in de woorden van CoinDesk Head of Research Noelle Acheson, die nadenkt over de dogecoin hype en irrationele beursebullientie: „Wanneer markten geen zin meer hebben, wanneer fundamentals er niet meer toe lijken te doen, wordt het duidelijk dat de regels worden herschreven of zelfs uit het raam worden gegooid. We zouden in de creatieve vernietigingsfase kunnen zitten die plaats maakt voor een nieuwe innovatiegolf. En in die golf zouden nieuwe soorten activa een respectabele plaats kunnen krijgen in nieuwe soorten portfolio’s.“

Marktinformatie…

Walvisovertreding
Er zijn nu 103 adressen met minstens 10.000 BTC, de laagste in meer dan een jaar, volgens blockchain analytics firma Glassnode. Het aantal „walvis“-adressen is de afgelopen twee maanden met 8% gedaald. Wat dit betekent voor de prijs van de bitcoin is moeilijk uit te werken. Terwijl sommigen dit zien als een weerspiegeling van een zwakkere koopdruk (die mogelijk een prijsdaling voorspelt), wijst de trend ook op een decentralisatie van het Bitcoin-netwerk. De gegevens tonen het aantal adressen met minstens 1 BTC, 0,1 BTC of 0,01 BTC blijft nieuwe recordhoogtes bereiken. „Als zodanig zou men kunnen beargumenteren dat het eigendom van de bitcoin wordt overgedragen van relatief weinig walvissen naar een groot aantal kleinere investeerders“, schrijft Omkar Godbole van de CoinDesk.

Advies

Hyper-Stablecoinization
Pascal Hügli, chief research officer van Schlossberg & Co., ziet stablecoins, of crypto-dollars toegevoegd aan een blokketen, als een opvolger waar de eurodollar heeft gefaald. „De eurodollar-aanpak was een poging van particuliere actoren om een dollar-financieringssysteem te creëren buiten de VS, maar nog steeds binnen het traditionele financiële systeem. Crypto-dollar bevindt zich voornamelijk buiten het traditionele, door de VS geleide financiële systeem. Vanwege de inherente controleerbaarheid is het crypto-dollarsysteem transparanter dan het oude euro-dollarsysteem, dat gebaseerd is op schaduwbankieren (en niet voor niets zo genoemd wordt),“ schrijft hij.

Crypto Long & Short: Interpretatie van de waarde
Noelle Acheson, hoofd van het onderzoek van de CoinDesk, duikt in het dogecoin-fenomeen van vorige week, waarbij een handvol TikTok-video’s de memetische cryptocurrency op een prijsscheur schieten. „Het heeft niets te maken met fundamentals, potentiële of zelfs overheidshandleidingen – de meeste deelnemers begrijpen waarschijnlijk niet eens wat cryptocurrency is (veel van de video’s verwijzen naar DOGE als een „voorraad“). Het gaat om manipulatie, gewoon omdat,“ schrijft ze. „Wanneer je de volgende generatie beleggers schaamteloos laat zien dat markten een betekenisloos casino zijn, wanneer je ze laat adverteren dat markten gemanipuleerd kunnen worden, dan moet je je wel afvragen welke rol de markten zullen hebben in hun leven als ze ouder worden“.

Podcast

De bliksemschicht vangen
Chaincode Labs onderzoeker Clara Shikhelman studeert sinds haar 14e jaar wiskunde aan de universiteit. Nu, als nieuwste postdoctorale collega van het bitcoin bedrijf, onderzoekt ze manieren om het Lightning Network te optimaliseren. Luister waarom Lightning haar aandacht trok. „Er zijn veel mensen zoals ik, hun belangrijkste ding is academisch,“ zei Shikhelman. „Ze zijn niet de klassieke cypherpunk mensen, maar… ze geloven in privacy, in politieke verandering.“

Related Post