Miljardären Jeff Gundlach har kollapsar snart, men fortfarande inget intresse för Bitcoin

Jeff Gundlach, grundaren av DoubleLine Capital tror att aktiemarknaden kommer att krascha på mindre än 18 månader. Trots att han hade en baisse syn på dollarn på lång sikt uppgav Gundlach att han fortfarande inte tror på Bitcoin. Med Bitcoin som historiskt sett är en stark häck mot dollarn, var lägger Gundlach istället sina pengar?

Intervju med Jeff Gundlach
I en rapport från Market Insider uppgav Jeff Gundlach att han tror att aktiemarknaden kommer att krascha inom de närmaste 18 månaderna. Gundlach är grundare av DoubleLine Capital och var tidigare chef för TCW Total Return Bond Fund, som förvaltade 9,3 miljarder dollar i tillgångar. Jeff uppgav att den amerikanska dollarn också skulle uppleva massiv blodbad de närmaste 5 åren. I en miljö där budgetunderskotten ökar och högre inflation förväntas, tror Gundlach att det i slutändan kommer att förstöra den amerikanska dollarn.

Trots Bearish Outlook på dollarn investerar Gundlach fortfarande i den
Gundlach uppgav att även om han inte har någon tro på den amerikanska dollarn, använder han kapital för det på kort sikt. Han tror att det kommer att bli en bra investering de närmaste fem åren innan dollarn slutligen kraschar. För investerare som är intresserade av aktier anser Gundlach att endast ett fåtal tekniska aktier är vettiga just nu.

 

Han uttryckte intresse för ett par aktier, men förklarade att investerare som „överskridit sitt välkomnande“ i dessa aktier kan uppleva ett blodbad under en krasch. De aktier som han hade mest intresse för just nu var Apple, Amazon och andra „big tech“ -aktier som drev marknaden de senaste åren.

Gundlach har fortfarande inget intresse av tilldelning av Bitcoin

Med Gundlach som historiskt tar ett taktiskt tillvägagångssätt på marknaden är det förvånande att se att han inte har något intresse av BTC alls. Historiska data visar att Bitcoin och US-dollarn har en omvänt korrelerad relation. Detta har pågått i flera år, och ett perfekt exempel var mars i år. När Dollar-indexet slog sitt högsta år var det samma tid som Bitcoin Pro-priset nådde sitt årliga lågt. Med COVID19 att sätta ett betydande tryck på dollarn sedan mars har Bitcoin varit en av de bäst presterande tillgångsklasserna hittills.

Trots att Gundlach har en baisseartad syn på dollarn på lång sikt ser han fortfarande inget värde i att diversifiera i Bitcoin. Enligt rapporten från Market Insider uppgav han att:

”Jag tror inte på bitcoin. Jag tror att det är en lögn. Jag tror att det är mycket spårat, spårbart. Jag tror inte att det är anonymt. ” Gundlach tillade senare att han „inte alls var bitcoin-hatare.“

När tiden går kommer det att bli intressant att se om Gundlach ändrar sin syn på Bitcoin. I år har vi redan sett Wall Street-veteraner uttrycka intresse för Bitcoins struktur. Paul Tudor Jones, en miljardär på Wall Street, som investerade i Bitcoin i år och uppgav att det skulle vara en ultimat säkring mot inflation. Corporate America har också varit inblandad i företag som MicroStrategy som investerar i Bitcoin för att säkra mot inflation. De stora nyheterna förra veckan var Square, som distribuerade 1% av sina totala tillgångar i Bitcoin. Detta kom till cirka en investering på 50 miljoner dollar.

Gå till toppen
Obs! Informationen häri är inte och ska inte tolkas som ett erbjudande, uppmaning eller rekommendation att köpa eller sälja värdepapper. Informationen har erhållits från källor som vi anser vara tillförlitliga; dock ingen garanti lämnas eller underförstås med avseende på dess noggrannhet, aktualitet eller fullständighet. Författare kan äga den kryptovaluta de diskuterar. Informationen och innehållet kan ändras utan föregående meddelande. Visionary Financial och dess dotterbolag tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridisk eller bokföringsrådgivning.

Detta material har endast förberetts för informationsändamål och är författarens uppfattning och är inte avsett att tillhandahålla och bör inte förlitas för investering, skatt, juridisk rådgivning. Du bör rådgöra med dina egna investerings-, skatte-, juridiska och bokföringsrådgivare innan du gör någon transaktion. Allt innehåll som publiceras av Visionary Financial är inte något som helst godkännande. Visionary Financial kompenserades inte för att skicka den här artikeln. Besök också vår integritetspolicy; varning; och sidan Villkor för mer information.