USA kommer inte att förbjuda Bitcoin, säger Brian Brooks från OCC

Den amerikanska valutakontrollern lovade „mycket goda nyheter för krypto“ i slutet av Donald Trumps period.

I korthet

  • Tillförordnad valutakontroller Brian Brooks sa att tillsynsmyndigheter „är mycket fokuserade på att inte döda“ kryptoindustrin.
  • Amerikanska tillsynsmyndigheter har inte heller några planer på att förbjuda Bitcoin, försäkrade han.
  • Brooks antydde också några „mycket positiva meddelanden“ för krypto i slutet av Donald Trumps mandatperiod.

På tal med CNBC: s Squawk Box idag avskedade Brian Brooks, tillförordnad valutakontrollör i USA – och tidigare chefsjurist på Coinbase – de senaste rykten om statskassans planer på att införa några nya oönskade kryptoregler.

Squawk Boxs Melissa Lee citerade en serie tweets som nyligen publicerades av Coinbases VD Brian Armstrong, där han sa att ”vi hörde rykten om att det amerikanska finansministeriet och sekreterare Mnuchin planerade att skynda ut några nya föreskrifter om egenhostade kryptoplånböcker innan slutet av hans mandatperiod. ”

Som svar motbeviste Brooks inte uttryckligen rykten – men noterade att tillsynsmyndigheter verkligen vill „få det här rätt“.

”Vi är mycket fokuserade på att få det här rätt. Vi är mycket fokuserade på att inte döda detta, och det är lika viktigt att vi utvecklar nätverken bakom Bitcoin och andra kryptor eftersom vi förhindrar penningtvätt och finansiering av terrorism, säger Brooks till CNBC.

Han tillade också att „det finns en balans här och det kommer att fungera för alla.“ När han frågades direkt om det kommer att finnas några nya regler i slutet av Donald Trumps period, antydde Brooks att „du kommer att se många goda nyheter för krypto.“

Ingen förbjuder Bitcoin

„Så tro mig, det kommer att komma mycket positiva meddelanden. Samtidigt är det en farlig värld där ute, vi måste vara ärliga om det. Men ingen kommer att förbjuda Bitcoin, ingen kommer att förbjuda några av dessa överföringstekniker,“ lugnade han publiken.

I slutet av november sa ordföranden i Securities and Exchange Commission, Jay Clayton, till CNBC att Bitcoin skulle kunna möta mer reglering som betalningsmetod.