Wie reed echt de recente rally van Bitcoin?

De meest recente Bitcoin- rally was goed, ook al hebben we $ 16.000 niet gehaald of verder gegaan. Dit was een broodnodige pomp na de langverwachte halvering van Bitcoin en de crash van Black Thursday in maart. Een interessante afhaalmaaltijd van de rally, als je beter zou kijken, was de identiteit van wie hielp bij de genoemde rally.

Wat nog belangrijker is, wie heeft de recente rally gereden?

Was het in de detailhandel? Vermogende particulieren? Instellingen?

Een ding dat hier moet worden begrepen, is dat Bitcoin grotendeels een detailhandelsmarkt is en daarom zal de detailhandel altijd een factor zijn waarmee rekening moet worden gehouden. Hoewel de detailhandel een rol heeft gespeeld, lijkt deze rally te zijn gevoed door hoge netto-waarde individuen, met hetzelfde bevestigd door on-chain data te gebruiken.

Bitcoin gemiddeld overdrachtsvolume

Het gemiddelde overdrachtsvolume van Bitcoin meet precies wat het zegt, de gemiddelde waarde die in de keten wordt overgedragen.

De laatste tijd neemt dit toe, wat erop wijst dat er steeds meer deelnemers binnenkomen. Aangezien dit niet alleen de totale waarde is die aan de keten wordt overgedragen, geeft deze maatstaf een idee van het soort investeerders – individuen met een hoog netwerk.

De grafiek laat zien dat de activiteit van deze gebruikers snel toenam tijdens de recente marktstijging.

De bijgevoegde grafiek toont de nieuwe investeerders die op de markt komen. Door deze informatie aan het bovenstaande toe te voegen, blijkt dat deze investeerders splinternieuw zijn, wat betekent dat er nieuw geld op de markt komt.

Beide statistieken geven aan dat de recente rally geen toevalstreffer was, aangezien het werd ondersteund door volume en ondersteund door echte, on-chain data.

Als we ook kijken naar de afnemende Gold ETF-aandelen en de toenemende Grayscale ETF-aandelen, komt het allemaal weer terug, een volledige cirkel op zich.